TİKA'dan Pakistanlı diş hekimlerine eğitim

TİKA'dan Pakistanlı diş hekimlerine eğitim

TİKA, Pakistanlı 5 diş hekimine Ankara'da eğitim verdi

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan’ın Lahor şehrindeki De’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesinde görevli 5 diş hekimine Türkiye’de eğitim verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Pakistan’ın Lahor şehrindeki De’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesinde görevli 5 diş hekimine Ankara'da eğitim programı düzenlendi.

Türkiye'ye gelen iki prostodontist, cerrahi diş hekimi, ortodontist ve ağız, diş ve çene uzmanından oluşan Pakistanlı diş hekimİ heyeti, TİKA'da düzenlenen kabul programının ardından Ankara 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde eğitime başladı.

Heyet, program kapsamında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini de ziyaret ederek fakültenin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Ankara Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Hastanesini de ziyaret ederek Türkiye'deki ağız ve diş sağlığı hastanelerinin yapısı ve işleyişi hakkında bilgi alan heyet, Türkiye’deki diş hekimliği fakülteleri ile ağız ve diş sağlığı hastanelerinin oldukça gelişmiş olduğunu ifade etti.

Pakistanlı heyet içinde yer alan De’Montmorency Diş Hekimliği Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Wahil ul Hamid, ortodonti eğitimini Türkiye’de Marmara Üniversitesinde tamamladı.

Eğitimin tamamlanmasının ardından projenin ikinci kısmında TİKA tarafından De’Montmorency Hastanesinin altyapısının geliştirilmesi ve ekipman desteği verilmesi planlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 2015'te yayınladığı rapora göre, Pakistan’da 20 bin hastaya bir diş hekimi düşüyor. Hastaların yüzde 95’i ülkede yeterli sayıda diş hekimi bulunmaması ve ağız ve diş sağlığı merkezlerindeki aşırı yoğunluk nedeniyle tedavi olamıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :