TİKA'dan Karadağ'da okul öncesi eğitime destek

TİKA'dan Karadağ'da okul öncesi eğitime destek

Nüfusunun önemli bir kısmını Müslüman Boşnak ve Arnavutların oluşturduğu Plav şehrindeki tek devlet anaokulunun eğitim kapasitesinin artırılması amacıyla TİKA tarafından inşa edilen ek bina hizmete açıldı

PLAV (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Karadağ'ın doğusunda bulunan ve nüfusunun önemli bir kısmını Müslüman Boşnak ve Arnavutların oluşturduğu Plav şehrindeki mevcut anaokulunun eğitim kapasitesinin artırılması amacıyla inşa edilen ek bina hizmete açıldı.

Yeni eğitim dönemine yetiştirilen ek binanın açılışına Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, Plav Belediye Başkanı Orhan Sahmanovic ve TİKA Podgorica Koordinatörü Ahmet Altun katıldı.

Şehirdeki tek devlet anaokulu olan ve çoğu Boşnak ve Arnavut olmak üzere 230 çocuğun okul öncesi eğitim gördüğü anaokulunun eğitim kapasitesinin artırılmasına yönelik inşa edilen yeni binanın açılış töreninde konuşan Büyükelçi Galip, "Türkiye'nin yardım eli" olarak nitelendirdiği TİKA'nın Karadağ genelinde, hayatın her alanında önemli projeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Plav Belediye Başkanı Sahmanovic de hayata geçirilen projeyle okul öncesi eğitim alan çocuklara önemli katkı sağlandığını kaydederek TİKA’nın projeleriyle Plav şehrine sunduğu katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TİKA Podgorica Koordinatörü Altun da proje kapsamında kapasitesinin üzerinde çocuğa eğitim veren anaokulu için ek bina inşa edildiğini anımsatarak bu şekilde öğrencilere daha sağlıklı ve iyi şartlarda okul öncesi eğitim alabilme imkanı sağlandığını ifade etti.

Altun, yakın zamanda Karadağ'ın Mojkovac, Rozaje ve Plav şehirlerindeki okullara yönelik tadilat, donanım ve okul inşaatı gibi önemli projeler gerçekleştirildiğini belirterek Karadağ genelinde eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik projelerin hız kesmeden süreceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :