TİKA'dan Kamerun'a ekipman desteği

TİKA'dan Kamerun'a ekipman desteği

TİKA, Kamerun'daki mültecilere ekipman desteği sağladı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun'daki mültecilere ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Boko Haram terör örgütünden kaçmak zorunda kalan Nijeryalı mültecilerin sığındığı Kamerun'un Kuzey Uç eyaletindeki Minawao mülteci kampına TİKA tarafından ekipman desteği sağlandı.

TİKA'nın bir adet jeneratör ve bin 100 adet güneş panelli lambadan oluşan ekipman desteği, kamptaki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkililerine, Mayo-Tsanaga Valisi Roksbo Raymond, Türkiye'nin Yaounde Büyükelçisi Murat Ülkü ve yerel yetkililerin katıldığı törenle teslim edildi.

Vali Roksbo Raymond, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yıllardır Kamerun'daki mültecilere yönelik yardım faaliyeti yürüttüğünü vurgulayarak ülkedeki mülteci sorunu konusunda Türkiye'nin tüm dünyada öncü rol oynadığının altını çizdi.

Büyükelçi Ülkü de Türkiye'nin 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapmasına rağmen, dünyanın ihtiyaç duyulan diğer bölgelerine desteğini sürdürdüğünü belirtti.

Tören sonrasında kamp çalışanları ve mülteci temsilcileriyle bir araya gelen yetkililer, kampın durumu ve mültecilerin sorunları hakkında bilgi aldı.

TİKA tarafından temin edilen jeneratörle kampta bulunan sağlık merkezine elektrik sağlanırken, güneş panelli lambalarla binlerce mültecinin yaşadığı ve elektrik bağlantısı bulunmayan kamptaki bin 100 aile, aydınlatma ve elektronik cihazlarını şarj etme imkanına kavuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :