TİKA'dan Gökoğuz Yeri'ne destek

TİKA'dan Gökoğuz Yeri'ne destek

TİKA, Gökoğuz Yeri'nde yapımını ve iç donanımını tamamladığı kreşi Komrat Belediyesine teslim etti

KOMRAT (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova'da Gökoğuz Yeri'nin başkenti Komrat'ta kreş yaptırdı.

Gökoğuz Yeri'ndeki çocuklara eğitim ve bakım hizmeti sunacak kreşe Komrat Belediye Meclisinin kararıyla Türkiye'nin yanı sıra Gagauz halk kültürünün değeri Nasreddin Hoca'nın adı verildi.

TİKA'nın Kişinev Koordinatörü Selda Özdenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kreşin çok kısa sürede tamamlandığını ve Komrat Belediyesine iç donanımıyla teslim edildiğini belirtti.

TİKA'nın 1994'ten bu yana Moldova'da faaliyet yürüttüğünü hatırlatan Özdenoğlu, kreşin okul öncesi çocukların eğitimini sağlayarak bölgenin sosyal açıdan ihtiyacını gidereceğini aktardı.

Özdenoğlu, kreşin temelinden en modern yöntemlerle inşa edildiğini söyleyerek, "Tek katlı kapalı alana ve 4 adet açık oyun alanına sahip kreşimizin yaklaşık yüz yatak kapasitesi bulunuyor." diye konuştu.

Kreşin, Gökoğuz Yeri ve Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik simgesi olduğuna dikkati çeken Özdenoğlu, "Biz Gökoğuz kardeşlerimizin her zaman yanındayız ancak kendi dillerini kaybetmemeliler. Yaptığımız kreşin bu konuda yardımcı olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Komrat Belediye Başkanı Sergey Anastasov, Gökoğuz Yeri'nde birçok projeye imza atan TİKA'ya teşekkür ederek kreşin Gökoğuz halkı için büyük önem teşkil ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin Gökoğuz Yeri'ne her zaman yardımcı olduğunu anımsatan Anastasov, "Gökoğuz halkı 1994 yılını unutmadı. O dönemde Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Gökoğuz Özerk Bölgesi'nin kurulmasında çok büyük katkıları olmuştur. Gökoğuz halkı ona ve Türk halkına minnettar." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :