TİKA'dan Gambiya'ya sağlık yardımı

TİKA'dan Gambiya'ya sağlık yardımı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gambiya'da bazı sağlık ocaklarına temel sağlık ekipmanı ve malzeme yardımında bulundu.TİKA'dan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Gambiya'da bazı sağlık ocaklarına temel sağlık ekipmanı ve malzeme yardımında bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Gambiya'nın North Bank bölgesinde Kerewan, West Coast'ta Jarrol, Central River'da Kuntaur ve Dankunku ve Lower River'da Soma sağlık merkezlerine ekipman ve malzeme yardımı yapıldı.

Açıklamada, projeyle, Gambiya'da kırsal kesimde sıklıkla tercih edilen sağlık ocaklarının fiziki koşulların iyileştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Ekipmanların dağıtımı için düzenlenen törende açıklama yapan Gambiya Sağlık Bakanı Omar Sey, Türkiye ile Gambiya arasında dostluk ve işbirliğine vurgu yaparak, Türkiye'nin ülkesinden gelen taleplere her zaman olumlu yaklaştığını, yardımla, Gambiya hükümetinin sağlık programına katkı sağladığını ifade etti. Sey, Gambiya Cumhurbaşkanı adına TİKA ve Türk halkına teşekkürlerini iletti.

Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Ergin Soner de törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve TİKA'nın, Gambiya'ya verdiği destekten, gün geçtikçe iki ülke arasında artarak devam eden işbirliğinden ve bundan duyulan memnuniyetten söz etti.

Türkiye'deki 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Soner şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere,15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin demokratik bir biçimde iktidara gelen hükümetine ve meşru Cumhurbaşkanı'na karşı teröristler tarafından bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu darbe girişimi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanmıştır. Örgütün lideri Fetullah Gülen, ABD'de kendi kendine empoze ettiği bir sürgün hayatı yaşamaktadır. Bu hain eylem, milletimiz tarafından kabul görmemiş ve halkın yanı sıra 'kararlı ve sadık' güvenlik güçlerinin desteğiyle, Türk devleti tarafından azim ve mücadeleyle en nihayetinde bastırılmıştır. Bu tarz talihsiz gelişmeler Türkiye'yi kardeş ülke Gambiya'nın kalkınma gayretlerine destek vermeye devam etmekten asla caydırmayacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :