TİKA'dan Azerbaycanlı sağlık personeline eğitim

TİKA'dan Azerbaycanlı sağlık personeline eğitim

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Azerbaycanlı sağlık çalışanlarına, bebek ve anne ölümlerinin azaltılması...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Azerbaycanlı sağlık çalışanlarına, bebek ve anne ölümlerinin azaltılması konusunda eğitim verildi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanlık, Uluslararası Doktorlar Birliği (AİD) iş birliğinde 2014'ten itibaren yürütülen "Azerbaycan'da Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılmasına Destek Programı" çerçevesinde, Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Bilimsel Araştırma Ebelik ve Jinekoloji Enstitü ve Cumhuriyet Perinatal Merkezindeki sağlık personeline yönelik Neonatal Resüsitasyon (NRP) eğitimi düzenledi.

Azerbaycanlı gönüllü doktorlar ile Uluslararası Doktorlar Birliği uzmanlarınca verilen bir haftalık eğitimde, teorik ve pratik bilgiler paylaşıldı.

Bilimsel Araştırma Ebelik ve Jinekoloji Enstitü ve Cumhuriyet Perinatal Merkezindeki eğitime katılan 71 sağlık personeline sertifikaları verildi.

Azerbaycanlı ve Türk doktorların bugüne kadar verdiği NRP eğitimlerinden 700'den fazla sağlık personeli yararlandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :