TİKA’dan Azerbaycan’a halı saha desteği

TİKA’dan Azerbaycan’a halı saha desteği

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'da üniversite öğrencileri ve gençlerin kullanımı için halı saha...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan'da üniversite öğrencileri ve gençlerin kullanımı için halı saha kurdu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Azerbaycan'ın eğitim, spor ve kültür faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla Abşeron ilçesi Aşağı Güzdek kasabasında öğrencilerin ve gençlerin ücretsiz kullanımı için halı saha inşa etti.

Halı sahanın açılış törenine, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Cumhuriyeti Gençler ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Abşeron İlçe Valiliği yetkilileri ve gazeteciler katıldı.

Büyükelçisi Özoral, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, bir millettir. Türkiye’nin gücü Azerbaycan’ın, Azerbaycan’ın gücü Türkiye’nin gücüdür. Birlikte her zaman daha güçlü ve daha ilerde olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve Büyükelçi Özoral’ın futbol maçı öncesi başlama vuruşu ile halı saha hizmete açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :