TİKA yetkilileri Somali'de ramazanı yetimlerle eda ediyor

TİKA yetkilileri Somali'de ramazanı yetimlerle eda ediyor

TİKA, ramazan ayında Somali'de her gün farklı bir yetimhanede iftar programı düzenliyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 2017 ramazan ayı programı kapsamında, Somali'de her gün farklı bir yetimhanede iftar programı düzenliyor.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, başkanlığın ramazan kapsamında her gün farklı bir yetimhanede iftar programı düzenlendiği ve ay boyunca ülkenin farklı şehirlerindeki 29 yetimhanede kalan 5 bin 500 yetime iftar verilmesinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, iç savaş, terör olayları, kuraklık, açlık ve salgın hastalıklar nedeniyle 500 binden fazla yetimi barındıran Somali'de, yetimlerin çok büyük bir kısmının yardım kuruluşlarının desteklediği yetimhanelerde yaşadığı belirtildi.

TİKA Mogadişu Program Koordinasyon Ofisinin ramazan kapsamında Somali’nin farklı şehirlerindeki 29 yetimhanede kalan 5 bin 500 yetime iftar verilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, TİKA'nın hazırladığı iftar yemeklerinin yetimlere ikram edildiği ve iftarlara TİKA Mogadişu Ofisinden de temsilcilerin katıldığı kaydedildi.

TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, iftar programına ilişkin, bu yıl ramazan ayını farklı bir etkinlikle değerlendirmek istediklerini söyleyerek, "Program kapsamında düzenlenen yetimhane iftar programları, bizim emanetlerimiz olan yetimlere büyük moral oluyor. TİKA, Somali'de yaptığı büyük altyapı projelerinin yanında bu şekilde geliştirilen sosyal sorumluluk projelerine de devam edecek." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :