TİKA Türkiye'nin mesleki eğitim tecrübelerini Mozambik'e aktarıyor

TİKA Türkiye'nin mesleki eğitim tecrübelerini Mozambik'e aktarıyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Mozambik’te 40 öğrencinin katılımıyla mesleki eğitim projesi düzenledi.TİKA'dan yapılan...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Mozambik’te 40 öğrencinin katılımıyla mesleki eğitim projesi düzenledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA tarafından geliştirilen Mesleki Eğitim ve İstihdamı Artırma Programı (MESİP) kapsamında yapılan eğitimler, Türk sanayi ve sanayicisinin teknik tecrübesini ihtiyaç sahibi birçok ülkeye taşımayı amaçlıyor.

Projenin sonunda başarılı öğrenciler, Türkiye’de Türk sanayisi hakkında bilgi edinme şansı elde ediyor. Öğrencilerin daha sonra tekrar ülkelerine dönerek bu eğitimleri kendi ülkelerinin vatandaşlarına vermesi sağlanıyor.

Mozambik Bilim Teknoloji Yüksek Öğretim ve Mesleki Eğitim Bakanlığı ile TİKA iş birliğinde yürütülen mesleki eğitimlerle de Mozambik’in en önemli ihtiyaçlarından olan mesleki ve teknik eğitim ve kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Bu kapsamda geçen yılın ağustos ayında başlatılan mesleki eğitim projelerinin 2. etabı 40 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Eğitim, ülkenin en önemli sanayi şehri olan Matola’da, Armando Emilio Guebuza Meslek Yüksek Okulunda kaynakçılık, makine bakım onarım ve tornacılık alanlarında 5 Türk eğitmen tarafından verildi.

Mozambikli öğrenciler, 5 haftada toplam 160 saat eğitim gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :