TİKA Namibya’da bilimin gelişimine destek sunmaya devam ediyor

TİKA Namibya’da bilimin gelişimine destek sunmaya devam ediyor

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Namibya’da çöl ekosistemi üzerine araştırmaları ile öne çıkan Gobabeb...

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Namibya’da çöl ekosistemi üzerine araştırmaları ile öne çıkan Gobabeb Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne 4x4 pikap desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Namibya’da saygın bilim merkezleri geliştirmeye yönelik projeler çerçevesinde, çöl ekosistemi üzerine araştırmaları ile öne çıkan Gobabeb Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne bir 4x4 pikap temin edildiği belirtildi.

Açıklamada, TİKA tarafından temin edilen aracın, çalışanların ve akademisyenlerin incelemeleri için Namib Çölü'ne ulaşmalarına yardımcı olacağı vurgulandı.

TİKA Windhoek Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatör Yardımcısı Abdulkadir Abukan, aracın teslimi sırasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin 2016'da tekrar dünyanın en cömert ülkesi olduğunu belirterek Namibya’ya da kalkınma alanında desteğin süreceğini ve bu kapsamda Gobabeb gibi bilim merkezlerinin gelişimine de katkılarının devam edeceğini ifade etti.

Gobabeb Araştırma ve Eğitim Merkezi CEO’su Dr. Gillian Maggs-Kolling de TİKA tarafından temin edilen aracın ihtiyaçları için en ideal taşıt olduğunu belirtti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler