Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sempozyumu

Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sempozyumu

Bilkent Üniversitesinde düzenlenen sempozyumda Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu, konunun uzmanları tarafından ele alındı

ANKARA (AA) - Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Sempozyumu düzenledi.

Mithat Çoruh Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda, 6750 sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ele alındı.

Sempozyumda, "Ticari İşletmelerde Taşınır Rehine Hakim olan İlkeler, Rehnin Konusu ve Rehnin İşleminin Tarafları", "Ticari İşletmelerde Taşınır Rehninin Kuruluşu ve Ticari İşletme Rehni", "Ticari İşletmelerdeki Taşınır Rehninde Sıra Sorunu ve Rehnin Kapsamı", "Ticari İşletmelerde Taşınır Rehninin Hükümleri ve Rehnin Sona Ermesi" başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Lale Sirmen, Prof. Dr. Zühtü Aytaç ve Prof. Dr. Ejder Yılmaz, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Saibe Oktay Özdemir, Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sabih Arkan, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turgut Öz gibi isimler, sempozyumda konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi.

Sempozyumda, özellikle kanundaki boşlukların Türk Medeni Kanunu'nun taşınmaz rehni hükümleriyle doldurulması ve sicile güven ilkesinin kabulünün gerektiği vurgulandı.

Rehin konusu taşınır varlıklar tanımlanırken "benzer taşınır varlıklar" gibi bir ibare yerine "taşınmazlar dışında tüm nesnelerin" rehne konu edilmesini sağlayacak bir ifadenin kullanılmasının daha uygun olacağı görüşü dile getirilen sempozyumda, ayrıca rehin konularının ferdileştirilmeden rehin konusu yapılmasına imkan veren düzenlemenin isabetli olmadığı ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :