Ticarethaneler borçlarını ödeyemez. kiralarını veremez hale doğru gidiyor!

Ticarethaneler borçlarını ödeyemez. kiralarını veremez hale doğru gidiyor!

Yüklü kiralar, işletme kapalı olduğu halde ödenecek mi? Toptancılar parasını alamayınca malı iade alacak mı? Yarın bir gün toptan sokağa çıkma yasağı uygulamaya konulursa binlerce işletme kapanma, işletme sahipleri iflas mı edecek?

Koronavirüs tedbirleri sayesinde dünyayı kasıp kavuran salgın, ülkemizde henüz yayılmadı. Camilerin bile kapatılmış olması, umreden dönenlerin 14 gün boyunca karantinada bekletilmesi, devletin tedbirlerinin ne derce ehemmiyetli olduğunu göstermesi bakımından çok önemli.

Ticaretle uğraşanların ise virüsle mücadele yanında bir de ödemeleriyle ilgilenmesi gerekiyor. Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız pek çok iş yeri sahibi ödemelerini yapamadığını, kirasını veremediğini dillendirerek kara kara düşünüyor. Yurt ve okul kantinlerine mal satan bir tüccar, işletmeciden alacağını alamadığını söylerken işletme sahibi de “benim dışımda cereyan eden devletin kapatma kararıyla işim durdu, bu şartlarda ödeme yapmam imkansız” şeklinde konuşuyor.

Meslek örgütleri ve devlet yetkilileri kredi gibi ödemelerin vadelerinin uzatılacağını söylese de diğer borç ve alacaklarla ilgili soru işaretleri esnafı strese sokmuş durumda.

Yüklü kiralar, işletme kapalı olduğu halde ödenecek mi? Toptancılar parasını alamayınca malı iade alacak mı? Yarın bir gün toptan sokağa çıkma yasağı uygulamaya konulursa binlerce işletme kapanma, işletme sahipleri iflas mı edecek? Acaba ilgililerin konuyla alakalı bir b planları var mı? Bu işletmelerde çalışanlar maaşlarını alabilecekler mi? Türü yığınla soru cevap beklerken, biz meseleye olumlu yönden bakıp en yakın zamanda her şeyin yoluna girmesini temenni ediyoruz. İyi düşünelim iyi olsun. Sokağa çıkma yasağı gibi en uç tedbirlere gerek kalmadan bu salgın atlasılsın inşallah diyelim.

Kaynak:Memleket

Etiketler :