Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat uygulayan 309 işletmeye 24 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat uygulayan 309 işletmeye 24 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, Tarifeye Aykırı Ekmek Satışı ve Diğer Aykırılıklara Yönelik Toplu Ceza Kararını Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, ülke genelinde tarifeye aykırı şekilde ekmek satışı yapan, sebze-meyve satışlarında fahiş fiyat artışı yapan ve otomotiv piyasasında stokçuluk eylemi gerçekleştiren toplam 309 işletmeye Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 24 milyon 345 bin 66 Türk lirası idari para cezası uyguladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 34'üncü toplantısını gerçekleştiren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun, tarifeye aykırı ekmek satışı yapan 283 işletmeye 9 milyon 374 bin 941 TL ceza verdiği belirtildi. Ayrıca, sebze-meyve satışlarında fahiş fiyat artışı tespit edilen 24 hal içi tüccara 8 milyon 282 bin 225 TL, otomotiv piyasasında stokçuluk yaptığı belirlenen 2 işletmeye ise 6 milyon 687 bin 900 TL idari para cezası kesildi.

Bakanlık sözcüsü, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından alınan bu kararlarla fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemlerine karşı ciddi bir mücadele yürütülmektedir. Bu adımlarla, tüketicilerin korunması ve adil rekabetin sağlanması amaçlanmaktadır. Eylemlerde bulunan işletmeler hakkında gerekli idari tedbirler uygulanmaya devam edilecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.