Ticaret Bakanlığı sigara firmalarının ensesinde

Ticaret Bakanlığı sigara firmalarının ensesinde

Çifte Fatura Düzenleyen Sigara Firmaları Haksız Rekabete Karşı Ticaret Bakanlığı tarafından Cezalandırıldı

Türkiye Ticaret Bakanlığı, sigara sektöründe faaliyet gösteren firmalara karşı sıkı bir denetim gerçekleştirerek, çifte fatura düzenlemeleri ve haksız rekabeti önlemek amacıyla 215 milyon TL idari para cezası uyguladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, serbest piyasa mekanizmasını bozan ve haksız rekabete yol açabilecek her türlü yasa dışı girişimlere karşı titiz bir inceleme ve soruşturmanın sürdüğü vurgulandı. Sigara sektörüne yönelik gerçekleştirilen inceleme ve soruşturmalarda, sahte ve düşük değerli tütün ile filtre gibi sigara hammaddeleri için çifte fatura düzenlendiği ve gümrük idarelerine yanıltıcı düşük faturalar sunulduğu tespit edildi.

Bu tür usulsüzlükler sonucunda, sigara firmalarına toplamda 53 milyon TL ek vergi tahakkuku ve buna bağlı olarak 162 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Toplamda 215 milyon TL'lik bu idari yaptırımların kamu zararını telafi etmeyi amaçladığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, haksız rekabet şartlarının önüne geçmek ve piyasa işleyişini düzgün bir şekilde sürdürmek için tüm sektörlerde benzer denetimlerin süreceğini belirtti. Devletin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak amacıyla çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Bu karar, Türkiye'deki sigara sektöründe rekabetin adil bir şekilde devam etmesini sağlama yolunda atılan önemli bir adım olarak dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.