THY'nin alt markası Anadolujet, AJet oldu

THY'nin alt markası Anadolujet, AJet oldu

Türk Hava Yolları'nın iştiraki AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda genel merkezini açarak ekonomik havayolu taşımacılığında İstanbul'un yeni hub'ı olma yolunda önemli bir adım attı.

İstanbul'un önde gelen havayolu şirketlerinden Türk Hava Yolları'nın alt markası Anadolujet'in dönüşümüyle ortaya çıkan AJet, ekonomik havayolu taşımacılığında önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. 2023 Temmuz'unda Türk Hava Yolları'nın iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda genel merkezini açarak İstanbul'u ekonomik havayolu hub'ı haline getirdi.

AJet'in ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen etkileyici bir lansmanla tanıtıldı. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden şirket, mavi ve siyah renkleri kullanarak kurumsal kimliğini güncelledi. Bu değişiklikler, AJet'in global standartlarda düşük maliyetli bir hava yolu olarak rekabet avantajını pekiştirmeyi amaçlıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın, AJet'in genel merkezi olarak seçilmesiyle birlikte, Türkiye'nin iki dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak olması dikkat çekiyor. Şirket, Sabiha Gökçen'i yönetim merkezi olarak belirleyerek hem iş verimliliğini artırmayı hem de rekabetçi konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

AJet'in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemini bir kez daha vurguluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, bu yılın ilk 10 ayında 31 milyon yolcu ağırlayarak geçen yıla göre önemli bir artış kaydetti.

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, AJet'in genel merkezini Sabiha Gökçen'e taşımasının memnuniyetle karşılandığını belirterek, "İş verimliliği ve bağlanabilirliği artırmak isteyen havayolları için havalimanımızın tercih sebebi olmasının bir kanıtıdır" dedi. Ayrıca, "Şehrin havalimanı" olarak nitelendirilen Sabiha Gökçen'in yeni iş birlikleri ve ortaklıklarla destinasyon sayısını artırma ve güçlü bağlantılarını sürdürme kararlılığını vurguladılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.