THY Olağan Genel Kurulu yapıldı

THY Olağan Genel Kurulu yapıldı

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı: - "Yönetim Kurulu olarak 2016 için en önemli hedefimiz, büyüme rakamlarımızı korumak"

İSTANBUL (AA) - THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2016 için en önemli hedeflerinin, büyüme rakamlarını korumak olduğunu bildirdi.

THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre, THY Olağan Genel Kurul toplantısı, hissedarların katılımıyla Genel Yönetim Binası’nda yapıldı.

Toplantıya, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, Genel Müdür - Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanvekili Temel Kotil, İcra Komitesi Üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Arzu Akalın, İsmail Gerçek, Mecit Eş, Mehmet Büyükekşi, Muzaffer Akpınar ve Ogün Şanlıer katıldı.

Geçen yılın yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından yapılan oylamayla, 2015 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu ibra edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aycı, THY'nin, bu sonuçlarla global sektördeki yoğun rekabete, yakın coğrafyada yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklara, sektörü doğrudan etkileyen kur dalgalanmalarına rağmen 2015 yılında başarılı büyümesini sürdürdüğünü belirtti.

Yönetim Kurulu olarak 2016 için en önemli hedeflerinin, büyüme rakamlarını korumak olduğunu ifade eden Aycı, beş yıllık bir yatırım sürecine girdiklerini, tüm iştiraklerle birlikte etkin bir gelir ve maliyet yönetimi sonucunda 2016 yılında hedefledikleri büyümeyi ve operasyonel nakit üretme yeteneğini korumuş olacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :