Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı! İnterpol Türkiye'ye iade işlemlerine başladı

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı! İnterpol Türkiye'ye iade işlemlerine başladı

Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandığını bildirdi. İnterpol Fatih Özer'in iade işlemlerine başla

Türkiye'de binlerce kişiden topladığı 2 milyar dolarla Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

BAKAN SOYLU'YA TEYİT EDİLDİ

Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kırmızı bültenle aranan Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk'ta Vlora'da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğin iletti.

Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer'in Türkiye'ye iadesi işlemlerine başlandı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Kripto para borsası Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı.
Türkiye'de binlerce kişiyi dolandırarak ülkeden kaçan ve kırmızı bültenle aranan Thodex kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’un Vlora (Avlonya) kentinde yakalandı.

BİNLERCE KİŞİYİ DOLANDIRDI

Yatırımcılarını milyonlarca dolar dolandırarak yurt dışına kaçan Özer, 20 Nisan’da Arnavutluk’ta bir otele giriş yaptığı sırada güvenlik kamerası tarafından görüntülenmişti. Söz konusu otelin başkent Tiran’da olduğu ifade edilmiş ve Özer’in resepsiyondaki görevliye pasaportunu uzattığı görülmüştü.
Daha önce de Arnavutluk’ta gizlendiği iddia edilen Özer, Türkiye’de binlerce kişiyi zarara uğratarak yüklü miktarda kripto para ile Türkiye’den kaçmıştı.

aw701041-01.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.