THK 91 yaşında

THK 91 yaşında

THK Başkanı Atılgan:- "Türk Hava Kurumu, hiçbir ayrım gözetmeksizin milletin bütününün faydasına çalışmaya devam ediyor"- "Gündelik siyasi çekişmelerden uzak bir sığınak olma vasfının üzerimizdeki ağır sorumluluğunu her daim hissediyoruz"

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, hiçbir ayrım gözetmeksizin milletin bütününün faydasına çalışmaya devam ettiklerini belirterek, "Gündelik siyasi çekişmelerden uzak bir sığınak olma vasfının üzerimizdeki ağır sorumluluğunu her daim hissediyoruz" dedi.
Atılgan, THK'nın 91. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Tayyare Cemiyeti'nin kurulduğunu anımsattı.

Kurumun kurulduğu günden beri milleti temsil etme vasfına halel getirmemek için çabaladığını dile getiren Atılgan, şöyle konuştu:
"Türk Hava Kurumu, şimdilerde hiçbir ayrım gözetmeksizin milletin bütününün faydasına çalışmaya devam ediyoruz, gündelik siyasi çekişmelerden uzak bir sığınak olma vasfının üzerimizdeki ağır sorumluluğunu her daim hissediyoruz.
Milletimizin ilk göz ağrısı olan THK, kurulmuş olmak için kurulan bir müessese değildi. Hiçbir zaman da öyle olmadı. Daha 1911’lerde istikbalin göklerde olduğunu fark eden bir liderin vizyonunu taşıyordu. Bir sene geçmeden THK, Kayseri Tayyare Fabrikasını açtı. Bugünkü değeri yıllık milyarlarca lirayı bulan 21 kalem gelir bağlandı Kurum’a. Bu, kadim bir Türk geleneği idi. Bir beldede bir han, bir hamam bir ibadethane inşa edildiğinde kimseye muhtaç olmadan ilelebet yaşayabilsin diye yanı başına gelir getiren bir akaret kondurulurdu."

THK'nın kuruluşunda devlet tarafından tahsis edilen gelirlerin geçen 91 senede birer birer ellerinden gittiğini belirten Atılgan, kurumun son kamu imtiyazını 2009’da kaybettiğini söyledi.
Her şeyiyle millete ait olan THK'nın kısıtlı imkanlarla mucizeler yaratmayı sürdürdüğünü ifade eden Atılgan, şunları kaydetti:

"Bugün on binlerce vatan evladına amatör ve sportif havacılığı aşılıyor, uçak imal ediyor, Türkiye’nin dört bir yanında yaralı ve hastalarımızı ambulans helikopterlerimizle şifa merkezlerine naklediyor, yalnız ülkemizin değil, bölgemizdeki komşuların da orman yangınlarına geniş imkan kabiliyetlerimiz ile havadan müdahale ederek söndürüyor. On yıllardır sivil havacılığımıza pilot yetiştiriyoruz. Havacılık emek, kaynak ve tecrübe isteyen geniş bir sektör…
Temelimize yerleştirilen ‘İstikbal Göklerdedir’ hedefiyle 21. Yüzyılda varlığımıza yakışır büyük bir eseri daha milletimize hediye ettik: Türk Hava Kurumu Üniversitesi… Emekleme aşamasındaki bu girişim kemale erdiğinde dünya çapında ses getirecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :