TGTV'nin bayramlaşma programı

TGTV'nin bayramlaşma programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "2001'de çıktığımız AK Parti yolculuğunda ve 2002'den beri süren kesintisiz mücadele döneminde yine hep birlikteydik. Şayet temeli iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı, ne 2007'deki vesayet savaşında ne 2013'teki Gezi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2001'de çıktıkları AK Parti yolculuğunda ve 2002'den beri süren kesintisiz mücadele döneminde hep birlikte olunduğunu belirterek, "Şayet temeli iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı, ne 2007'deki vesayet savaşında ne 2013'teki Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne PKK ve DAEŞ üzerinden bir yılı aşkın süredir yürütülen terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe teşebbüsünden milletimizi ve devletimizi kurtarma imkanımız olmazdı." dedi.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı'nca (TGTV) Haliç Kongre Merkezi'nde "79 Milyon Bir Bayrak Altında" adıyla düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Erdoğan, İstanbulluların, Türkiye'nin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Hayat ne kadar meşakkatli, ne kadar sıkıntılı, ne kadar acılarla dolu olursa olsun bayramların adeta kışa aldırmadan açan kardelen çiçekleri gibi güzellik ve ümit sembolü olduğunu ifade eden Erdoğan, iki mübarek günün, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında yaşanılan hadiselerin bile tek başına bu gerçeği gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı, aynı zamanda geleceğe olan ümidimiz güçlenmiş olarak giriyoruz. Bu vesileyle 15 Temmuz'da ve terörle mücadelede verdiğimiz kayıplar başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

- Van'daki terör saldırısı

En son bayramın birinci günü Van'da meydana gelen hadisenin hep birlikte takip edildiğini ve yaşandığını dile getiren Erdoğan, "53 yaralımız, gazimiz oldu. Hepsine Allah'tan şifalar diliyorum. Van'daki bu hadisede Allah'a hamdolsun şu an itibarıyla yaralılarımızın tamamına yakını hastanelerden çıkmış durumda, bir tanesi hariç." ifadelerini kullandı.

Eskilerin "Evvel refik badel tarik" dediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yani, önce yol arkadaşı olarak ben sizlerden razıyım, inşallah sizler de benden razısınız. En büyük rızaya, raz-ı ilahiye kavuşabilmek için 40 yılı aşkın bir süredir hep birlikte mücadele verdik. Hala bu mücadeleyi veriyoruz. 'Durmak yok yola devam' dedik. Beraber devam ettik. Aynı çizgideki yürüyüşümüz sırasında yollarımızın sonradan birleştiği arkadaşlarımı da ben bu 40 yıllık mücadelenin en başından beri varmış gibi kabul ediyorum ve beraber de yola devam ediyoruz. Bizim yol arkadaşlığımız ervah-ı ezelde başlıyor."

Aşık Sümmani'nin "Ervah-ı ezelde levh-i kalemde/Bu benim bahtımı kara yazdılar/Bilirim güldürmez devri alemde/Bir günümü yüz bin zara yazdılar/Dünyayı sevenler veli değildir/Canı terk edenler deli değildir/İnsanoğlu gamdan hali değildir/
Her birini bir efkara yazdılar" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Evet sizinle işte böylesine kadim bir geçmişe sahibiz. Sevinçleri olduğu kadar kederleri de paylaştık. Her türlü zorluğa birlikte göğüs gerdik. Tarihi başarıların altındaki imza hepimize aittir. Hiç bitmeyecek gibi gelen kara gecelerde birbirimize kılavuzluk ettik. Üzerimize ateş gibi çöken yakıcı günlerde birbirimizin gölgesine sığındık. 2001'de çıktığımız AK Parti yolculuğunda ve 2002'den beri süren kesintisiz mücadele döneminde yine hep birlikteydik. Şayet temeli iyi iman ve ahde vefa olan bu kenetlenme olmasaydı, ne 2007'deki vesayet savaşında, ne 2013'teki Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne PKK ve DEAŞ üzerinden bir yılı aşkın süredir yürütülen terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız 15 Temmuz darbe teşebbüsünden milletimizi ve devletimizi kurtarma imkanımız olmazdı. Hamdolsun bu kadro milletimizle birlik olduğunda sadece siyasi projelere ve bürokratik saldırılara değil, en modern savaş makinelerine karşı da direnebilecek inanca, yüreğe, bileğe, dirayete sahip olduğunu göstermiştir."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :