TGK Genel Başkanı Kolaylı:

TGK Genel Başkanı Kolaylı:

"Maalesef basın ilanların kaldırılması konusunda yoğun lobi yapan bir grup var"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, basın ilanların kaldırılması konusunda yoğun lobi yapan bir grubun olduğunu savundu.

Kolaylı, Afyonkarahisar Gazeteciler Derneğinde bir araya geldiği gazetecilere, Basın İlan Kurumu tarafından yeni yapılan düzenlemeler ve yönetmelik değişikliklerine ilişkin bilgi verdi.

Yapılan düzenlemelerin ve yönetmeliklerdeki değişiklikleri gazeteciliğin geleceği açısından olumlu bulduğunu vurgulayan Kolaylı, "Maalesef basın ilanların kaldırılması konusunda yoğun lobi yapan bir grup var. Biz bu gruba karşı, gazetecileri koruma amaçlı çok derin ve detaylı çalışmalar yaptık. Gazetecilerin aleyhinde bir şey olduğunu şu an itibariyle görmüyorum. Bu yapılan düzenlemeler aslında ilk olarak önümüze geldiğinde çok daha sertti diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Yapılan düzenlemeler ve yönetmeliklerin 1 Ocak'ta yürürlüğe gireceğini belirten Kolaylı, yürürlükten sonra oluşabilecek problemlerin düzeltilmesi için çalışma yapılabileceğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler