TGC Sedat Simavi Ödülleri'ni kazananlar belirlendi

TGC Sedat Simavi Ödülleri'ni kazananlar belirlendi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına verilen Sedat Simavi Ödülleri'nin sahipleri belli odu. Cemiyetten yapılan açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına verilen Sedat Simavi Ödülleri'nin sahipleri belli odu.

Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, 1953'te yaşamını yitiren TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 40 yıldan bu yana sürdürülen ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında verilecek. Ödül törenin tarihi ve yeri daha sonra paylaşılacak.

Buna göre, 2016 Sedat Simavi Ödülleri'nde "Gazetecilik" ödülüne "Topkapı Sarayı Ayakta Zor Duruyor" başlıklı haberiyle Hürriyet gazetesinden Ömer Erbil, "Radyo" ödülüne "Evim Türkiye" adlı programıyla TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu ve TRT Memleketim FM'den Özlem Yalçın, "Televizyon" ödülüne "Baran'ın İlaçları İçin Operasyon" adlı ortak haberleriyle Fox TV'den Engin Yılmaz, Sevgi Şahin ve Çağlar Güner değer görüldü.

"Belgesel" ödülü, TRT Belgesel kanalında yayınlanan "Refakatçi" adlı belgesel programla Burçe Bahadır'a, "Karikatür" ödülü Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "Kim Kime Dum Duma" isimli köşesinde çizdiği karikatürleriyle Behiç Ak'a, "Edebiyat" ödülü "Bir Roman Kahramanı Orhan Veli" adlı biyografi çalışmasıyla Haluk Oral'a, "Sosyal Bilimler" ödülü "II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İki Devrim; İki Süreç-Tarihsel, İdeolojik ve Olgusal Bir Karşılaştırma" adlı eseriyle Dr. Bahar Arslan'a verilecek.

"Fen Bilimleri" ödülü "Mikrokanallarda Çap ve Uzunluğun Yüksek Kütle Akılı Doymamış Akış Kaynama Isı Transferine Etkilerinin Nümerik ve Deneysel Olarak Araştırılması" eseriyle Prof. Dr. Ali Koşar'a, "Spor" ödülü Rio Olimpiyatları Şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül'e sunulacak.

Seçici kurul, "Sağlık Bilimleri" ödülü için yarışmaya başvuran eserler arasında bu yıl yönetmelik şartlarına uygun, ödüle değer bir araştırma eserinin olmadığına karar verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :