TGC 2016 Sedat Simavi Ödülleri

TGC 2016 Sedat Simavi Ödülleri

Ödüllere başvurular cuma günü sona erecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) kurucu başkanı Sedat Simavi adına 9 dalda 40 yıldır verilen "TGC Sedat Simavi Ödülleri"ne başvurular cuma günü saat 17.00'de sona erecek.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, ödüller "Gazetecilik", "Radyo", "Televizyon", "Karikatür", "Edebiyat", "Sosyal Bilimler", "Fen Bilimleri", "Sağlık Bilimleri" ve "Spor" olmak üzere 9 dalda verilecek.

Ödül dallarının sayısı, parasal ödül tutarı ve seçici kurul üyeleri, her yıl TGC Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor. Ödüllerle ilgili ilanlar gazetelere veriliyor. Ödül Sekreterliği tarafından 3 binden fazla öğretim kurumu ve kuruluşa elektronik posta ile mektup gönderilip ödüller için adayları varsa bildirmeleri isteniyor.

Ödüllere başvurmak için aranan şartla ise şöyle:

"Adaylar, bir dalda ve bir eserle başvurabilir. Kolektif çalışmalar, ödül yönetmeliğindeki ilgili maddeye uyulmak koşuluyla aday olabilir. Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Karikatür, dallarında, aday kişinin ve eserinin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ndeki maddelere aykırı olmaması dikkate alınır. Klasik ders kitapları, lisans, lisansüstü ve doktora tezleri ile bunlara dayalı makaleler, daha önce ulusal yarışma ve ödüllendirmelere katılmış eserler, derece almış olsun veya olmasın aday olamaz. Fen ve Sağlık Bilimleri dallarında eserin son 5 yıl içinde (01.10.2011-30.09.2016), diğer dallarda ise, son bir yıl içinde (01.10.2015-30.09.2016) yayınlanmış ve gerçekleştirilmiş ve olması gerekiyor. Fen ve Sağlık Bilimleri dallarında yabancı dille yayınlanmış eserlerle de başvurulabiliyor. Bu durumda eserle beraber çalışmayı tam olarak anlatmak kaydıyla en az 2, en fazla 5 sayfalık Türkçe özetinin verilmesi de gerekiyor."

Ödüller, her yıl aralık ayında törenle dağıtılırken, kazananlara parasal ödüllerle birlikte Sedat Simavi'nin küçük bir heykeli ve ödül belgesi takdim ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :