TGB Konya’dan 'HDP kapatılsın' çağrısı

TGB Konya’dan 'HDP kapatılsın' çağrısı

HDP Kapatılsın İmza kampanyasını uzun zamandır sürdüren TGB Konya İl Başkanlığı, bugün Gedavet Yürüyüş Yolunda düzenledikleri basın açıklaması ile taleplerini yineledi

Türkiye Gençlik Birliği’nin HDP Kapatılsın İmza kampanyası uzun zamandır devam ediyor. TGB Konya İl Başkanlığı bugün saat 14.00’te Konya Gedavet Yürüyüş Yolu üstünde HDP’nin kapatılmasına ilişkin taleplerini bir kez daha dile getirerek basın açıklamasında bulundu.
HDP, PKK’dır!
TGB Konya İl Başkanı İbrahim Toraman yapılan basın açıklamasında; “Türk ordusu dağlarda terörist bırakmazken, meclisimizin göbeğine yerleştirilmiş PKK’nın siyasal kolu olan HDP, Mehmetçiğimizi arkadan vurmaktadır.” dedi. HDP’nin PKK olduğunu ve kapatılmasının Türk Milletinin huzuru ve güvenliği için bir zorunluluk olduğunu söyleyen Toraman “HDP’nin PKK olduğunu yalnız biz söylemiyoruz. Kendileri de açıkça ifade ediyorlar! HDP, Selahattin Demirtaş’ın ifade ettiği gibi Abdullah Öcalan’ın projesidir. HDP, Figen Yüksekdağ’ın söylediği gibi sırtını YPG/YPJ ve PYD’ye yaslayan partidir.” dedi.
HDP’nin vekilleri ve Belediye Başkanları Kandil’den belirleniyor!
Açıklamada milletimizin vergilerinin PKK’ya mühimmat, şehirlerimize bomba olarak geri döndüğü belirten gençler, HDP’nin vekilleri ve Belediye Başkanları Kandil’den belirlendiğini vurguladı. Aynı zamanda konuşmalarında 15 yaşındaki Eren Bülbül’e, Ege Üniversitesinde PKK’ya geçit vermeyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na, öğrencileriyle ilk karne sevincini yaşayamadan şehit olan Aybüke Yalçın öğretmene yer veren TGB Konya İl Teşkilatı, büyük ilgi ile izlenirken halk tarafından da desteklendi.
TGB Konya, basın açıklamasının ardından PKK’nın haince saldırılarında şehit olan askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile eylemlerini sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.