TGB, 23 Nisan’ı kutladı

TGB, 23 Nisan’ı kutladı

Türkiye Gençlik Birliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ülke genelinde basın açıklaması gerçekleştirdi. TGB Konya İl Teşkilatı ise Anıt Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ülke genelinde basın açıklaması gerçekleştirdi. TGB Konya İl Teşkilatı ise Anıt Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. TGB Konya İl Başkanı Erdener Saraçlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, “23 Nisan 1920, Cumhuriyet Devrimimizin tarihidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde saltanat yıkılmış ve egemenlik kayıtsız şartsız Türk Milletine armağan edilmiştir. Büyük önderimizin de vurguladığı gibi Cumhuriyet 23 Nisan’da kurulmuş, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. 99 yıl önce Millet Meclisimizin kuruluşuyla Türk Milleti ve Türk ordusu birleşmiş, emperyalizmin üzerine korkusuzca yürümüştür. Millet Meclisi, Kurtuluş savaşımızı başarıya ulaştıran yegâne formüldür” dedi.

19 MAYIS’A HAZIRLIK

Saraçlar 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yanan İstiklal ateşinin, 100 yıl sonra o ateşin ülkemizin dört bir yanında yanmakta olduğunu ve 100 yıl önce tüm zorlu koşullara rağmen emperyalizme karşı galip gelen kahraman Türk Milletinin, bugün de tüm saldırı ve tehditlere karşı galip geleceğini belirtti. Saraçlar açıklamasında, “Mustafa Kemal Atatürk bugün ülkemizin en büyük ortak değeridir. O’nun açtığı yolda ve gösterdiği hedefte birleşmek Türk gençliğinin en büyük görevidir” şeklinde konuştu. Erdener Saraçlar, “19 Mayıs 1019’un 100. yılında Türk Gençliğinin yine aynı azim ve kararda olduğunu bütün cihana göstermek görevimizdir” dedi.

19 MAYIS’IN 100. YIL ŞÖLENİNE DAVET

Erdener Saraçlar “Türkiye Gençlik Birliği olarak, tarihimizden, kahramanlarımızdan ve milletimizden aldığımız güç ve kuvvetle 19 Mayıs’ın 100.yılında İstanbul’da büyük bir gençlik yürüyüşü ve gençlik şöleni düzenleyeceğiz. Bütün halkımızı bu birliği büyütmek ve güçlendirmek için 19 Mayıs’ın 100. Yılında, TGB’yle İstanbul’da yürümeye davet ediyoruz” dedi. 

Etiketler :