TFF Süper Lig'de yabancı kontenjanını düşürdü

TFF Süper Lig'de yabancı kontenjanını düşürdü

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), alınan yeni kararlarla 2024-2025 sezonundan başlayarak Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısını 12'ye düşürüyor. Ayrıca, yerli oyuncu teşviki ve akademiden yetişen futbolcu zorunluluğu getiriliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Süper Lig'de önemli değişikliklere gitme kararı aldı. 2024-2025 sezonundan itibaren uygulanacak olan yeni düzenlemelere göre, Süper Lig kulüpleri A Takım listesinde bulundurabilecekleri yabancı futbolcu sayısını 12'ye düşürecek. Bu kota, takip eden üç sezonda 11'e, sonraki iki sezonda ise 11'e indirilecek. Ancak, maç günü listesinde herhangi bir sınırlama olmayacak.

Ayrıca, kulüplerin transfer bütçelerini daha etkili kullanmalarını sağlamak amacıyla A Takım listesine yazılacak futbolcu sayısı 30'dan 26'ya indirilecek. Bu önlem, yerel yeteneklere daha fazla fırsat tanımak ve Türk futbolunu geliştirmek amacını taşıyor.

Yerli futbolcu teşviki adına alınan bir diğer karar ise, Kulüp A Takım listesine yazılacak A Milli Futbol Takımı'nda oynamaya uygun futbolcular arasında yerli akademilerden yetişen oyuncu zorunluluğu getirilmesi oldu. İlk üç sezonda en az 2, sonraki iki sezonda en az 3 futbolcunun kulüp akademisinden gelmiş olması gerekecek.

Yabancı oyuncu transferleriyle elde edilecek fonların büyük bir kısmı, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunan futbolcu oynatan kulüplere "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak geri ödenecek. Bu sayede kulüplerin yerli oyunculara daha fazla şans vermesi teşvik edilecek.

Bu yeni düzenlemeler, 2024 - 2025 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Döneminden itibaren 5 sezon boyunca uygulanacak ve Türk futbolunu yerel yeteneklere daha fazla odaklanmaya yönlendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.