TFF, 2024-2025 Sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı Alan Kulüpleri Açıkladı

TFF, 2024-2025 Sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı Alan Kulüpleri Açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. Bu kapsamda 14 kulüp UEFA Lisansı, 4 kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

UEFA Lisansı Alan Kulüpler

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'den birçok kulübün yanı sıra Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden de kulüplere UEFA Lisansı verdi. Lisans alan kulüpler şu şekilde:

  • Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Rams Başakşehir, Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor, Samsunspor ve İstanbulspor
  • Trendyol 1. Lig: Göztepe
  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol Takımı

Ulusal Lisans Alan Kulüpler

TFF'nin açıklamasına göre, Trendyol 1. Lig'den 4 kulüp Ulusal Lisans almaya hak kazandı. Bu kulüpler:

  • Bodrumspor FK
  • Manisa Futbol Kulübü
  • Adanaspor
  • Bandırma Spor

Kriter Eksikliği Bulunan Kulüpler

TFF Kulüp Lisans Kurulu, lisans başvurusunda bulunan ancak kriter eksiklikleri tespit edilen 58 kulübe, eksiklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı. Bu süre zarfında eksikliklerini gideren kulüpler, lisanslarını almaya hak kazanabilecekler.

TFF'nin lisans verme süreci, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı ile UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı'nda belirlenen hukuki, sportif, altyapı, personel-idari, futbol sosyal sorumluluk ve mali kriterlere dayanarak gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler