Tezgahta canlandı! İçi temizlenen balık dakikalarca çırpındı

İzmir’in Karaburun ilçesinde satın alındıktan saatler sonra temizlenen “tepegöz” cinsi balık, iç organları alınmasına rağmen uzun süre kas refleksleriyle hareket etmeyi sürdürdü. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi’nde, balık mezadından tepegöz cinsi balık satın alan Necdet Tarım, balığı eve götürdükten yaklaşık 5 saat sonra temizlemeye başladı. İç organları tamamen çıkarılan balık, yıkama sırasında aniden hareket ederek tezgâha düştü.

Kas refleksleri dakikalarca sürdü

Tezgâh üzerinde kuyruğunu sallayarak denizde yüzer gibi hareket eden balığın, dakikalarca kas refleksleri gösterdiği görüldü. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaşanan durum ev sahibinde tedirginlik yarattı.

Pişirme sırasında da hareket gözlemlendi

Balık çorbası yapmak amacıyla tencereye konulan balığın, kaynatma esnasında da kısa süreli hareket ettiği belirtildi. Bu durum üzerine Tarım, hazırladığı balık çorbasını tüketmediğini ifade etti.

“Hayatımda ilk kez böyle bir durum yaşadım”

Yaşadıklarını anlatan Tarım, balığı temizlerken hiç beklemediği bir anda elinden fırladığını, tezgâh üzerinde canlılık belirtileri göstermeye devam ettiğini belirterek, olay karşısında korku ve şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Balıkçıdan açıklama: “Yaşam direnci çok yüksek”

Bölgedeki balıkçılardan Hikmet Saka, tepegöz balığının yapısının sert olduğunu ve yaşam direncinin yüksekliğiyle bilindiğini belirterek, “Bu türün canlılığını yitirmesi uzun sürer. Ancak çorbası son derece lezzetlidir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.