TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Borç yapılandırması esnafa büyük bir müjde oldu. Hükümetin aldığı bu karar ekonomiyi canlandıracak"- "Bugün itibariyle 90 milyar liralık vergi, 72 milyar liralık sosyal güvenlik primi borcu yeniden yapılandırılacak"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, borç yapılandırmasının esnafa büyük bir müjde olduğunu belirterek, hükümetin aldığı bu kararın ekonomiyi canlandıracağını kaydetti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın esnafın vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılacağını açıkladığına işaret etti. Borç yapılandırmasının esnafa büyük bir müjde olduğunu ifade eden Palandöken, hükümetin aldığı bu kararın ekonomiyi canlandıracağını vurguladı.

Vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarında peşin ödemede ekstra indirim yapılacağının altını çizen Palandöken, yapılandırılan borcu peşin ödeyenler için faizin yarısının silineceğini, borcunu peşin ödeyemeyenler için ise 18 ay vade yapılacağını anlattı.

Palandöken, borç yapılandırmasının yanında matrah artırımının da kamu gelirlerini önemli miktarda artıracağını belirterek, "Bugün itibariyle 90 milyar liralık vergi, 72 milyar liralık sosyal güvenlik primi borcu yeniden yapılandırılacak. Esnafı, çiftçisi, sanayicisi ile beraber yaklaşık 5 milyon mükellefin borcu yeniden yapılandırılacak. Hem devlet kazanacak hem de vatandaş. Yapılandırma ile kamu gelirlerinde önemli bir artış olacak." değerlendirmesinde bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :