TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Esnafın kısa vadede en büyük sorunu, ödenemeyen vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu primleriyle kamuya olan diğer borçlardır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kısa vadede en büyük sorununun, vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçları olduğunu, bankalara olan borçlar nedeniyle de bir sicil düzeltmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanacak paketten esnafın beklentisinin büyük olduğunu bildirdi.

Esnaf için büyük teşvikler açıklanmasını beklediklerini ifade eden Palandöken, "Kısa vadede en büyük sorun, ödenemeyen vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu primleriyle kamuya olan diğer borçlardır. Bunun yanında bankalara olan borçlar nedeniyle bir sicil düzeltmesine de büyük ihtiyaç duyulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnafın giderlerini azaltacak tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, elektrikten suya, akaryakıttan vergilere kadar esnafa özel tarifeler hazırlanması gerektiğini savundu.

Uzun vadede de esnafın rekabet gücünü artıracak önlemlerin alınması gerektiğini kaydeden Palandöken, "Esnaf için uzun dönemi kapsayan bir master plan hazırlanmalı. Geleneksel esnaf ve sanatkarı, yeni nesil esnafa dönüştürecek teknoloji teşvikleri ve danışmanlık hizmetleri verilmeli." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :