TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Halkımızın çarşı ve pazarları doldurması, iç ve dış düşmanlara verilecek en güzel cevaptır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomide kazanılan ivmeyi yok etmek ve Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin başarılı olamayacağını belirterek, "Halkımızın çarşı ve pazarları doldurması, iç ve dış düşmanlara verilecek en güzel cevaptır." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, terör olaylarıyla kaos ortamı yaratmak isteyenlerin amacının ekonomiye darbe vurmak olduğunu kaydetti.

Ekonomide kazanılan ivmeyi yok etmek ve Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin başarılı olamayacağının altını çizen Palandöken, halkın çarşı ve pazarları doldurmasının, iç ve dış düşmanlara verilecek en güzel cevap olduğunu ifade etti.

Palandöken, terör olaylarıyla "Türkiye seyahat edilemez bir ülke" imajının oluşturulmak istendiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İstanbul Vezneciler'de meydana gelen patlamanın ardından başta İngiltere, Almanya ve ABD birer bildiri yayınlayarak ülkemize turizm faaliyetlerinde bulunacak olan vatandaşlarını uyararak ülkemize turizm faaliyetlerinde bulunmamalarını istemişlerdir. Bu açıklamalardan da anlaşılmaktadır ki ülkemizin bir adım ileri gitmesi istenmemektedir. Bunun için bu iç ve dış düşmanlarımızı sevindirmeden çarşı pazara çıkalım ekonomiyi canlandıralım. Yurt içi turizm faaliyetlerine destek vererek birbirimize kenetlenelim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :