TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Almanya Parlamentosu'nun Ermeni iddialarına ilişkin aldığı karar yok hükmündedir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Almanya Parlamentosu'nun Ermeni iddialarına ilişkin aldığı kararın yok hükmünde olduğunu ifade etti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Alman Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirdi. Palandöken, tarihçilerin işine siyasilerin karışmasının iki ülkenin ilişkilerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Almanya Parlamentosu tarafından alınmış bu kararın yok hükmünde olduğunu kaydeden Palandöken, "Her önüne gelen sözde Ermeni soykırımı varmış gibi ülkemiz hakkında karalama kampanyası yapıyor. Hele ki 3 milyondan fazla Türk’ün yaşadığı Almanya'nın böyle bir karar alması çok üzücüdür. Karar alan ülkeler hakkında mutlaka toplum olarak bazı yaptırımları uygulamamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Bendevi Palandöken, şunları kaydetti:

"Türk milletinin geçmişi bellidir. Türk milleti olarak geçmişiyle övünen bir milletiz. Çünkü bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek, utanç duyacağımız bir olay bulunmamaktadır. Bu kararı alanlar önce kendi geçmişlerine baksınlar. Çünkü Almanya'nın geçmişinde unutulmayacak olan Yahudi soykırımı mevcuttur. Yani geçmişi karanlık olan bir millet, geçmişiyle övünen bir millet hakkında karar alamaz. Başkalarına çamur atmaktan vazgeçmeliler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :