TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Kış ve sağlık turizmlerinin canlandırılması kısa vadede işsizliği azaltır"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kış ve sağlık turizmlerinin canlandırılmasının kısa vadede işsizliği azaltacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kış mevsimine girerken işsizliğin artmaması adına önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Yaz aylarında turizmde hareketlilik yaşanması, inşaat sektörünün canlanması ve mevsimlik işçi istihdamı gibi gelişmelerin işsizliği azalttığına işaret eden Palandöken, "Kış aylarına girerken mevsimsel etkilerin azalması işsizliği artıracaktır. O yüzden şimdiden önlem almak gerekiyor. İşsizliği azaltmak ve ekonomiye katkı sağlamak için kış turizmine önem verilmeli. Ülkemizin kayak merkezleri, termal tesisler kış sporları anlamında zengin bir yelpazeye sahip. Kış ve sağlık turi̇zmlerinin canlandırılması kısa vadede i̇şsi̇zli̇ği̇ azaltır." değerlendirmesinde bulundu.

Turizm sektörünün yılın 12 ayında da canlı tutulmasının önemini vurgulayan Palandöken, mesleki eğitimin de işsizliği büyük oranda azaltacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler