TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"11. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamında oluşturulacak özel ihtisas komisyonları ve çalışma gruplarında esnaf ve sanatkarlar en güçlü şekilde temsil edilmelidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 11. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamında oluşturulacak özel ihtisas komisyonları ve çalışma gruplarında esnaf ve sanatkarların en güçlü şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Kalkınma Planı'nın Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Plana ilişkin yayımlanan Başbakanlık genelgesinde 43 özel ihtisas komisyonu ve 32 çalışma grubu oluşturulacağının kaydedildiğini hatırlatan Palandöken, plan kapsamındaki hazırlıkların 2023 hedeflerinin yanı sıra Türkiye'nin gelecek 50 yılının yapı taşlarının hazırlanması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Palandöken, Türkiye'nin yeni kalkınma hamlesinde esnaf ve sanatkarların etkisinin büyük olacağının altını çizerek, "11. Beş Yıllık Kalkınma Planı kapsamındaki özel ihtisas komisyonları ve çalışma gruplarında esnaf ve sanatkarlar en güçlü şekilde temsil edilmelidir. Esnafı kan kaybeden ve büyüyemeyen bir ekonominin başarı hikayesi yazması mümkün değildir. Bu nedenle ticaretin fidanlığını büyütmek ve geliştirmek için komisyonlar ve çalışma gruplarındaki uzmanlarımızın elinden geleni yapacağına inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :