Terörün hafızadaki izi de siliniyor

Terörün hafızadaki izi de siliniyor

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle büyük sıkıntı çeken Şırnaklılara destek olmak için yoğun çalışma yürütüyor- ASDEP kapsamında sosyal çalışmacı, sosyolog, çocuk gelişimci ve psikologların yer aldığı 100 kişilik

ŞIRNAK (AA) - EKREM PAYAN - Şırnak'ta, terör örgütü PKK'nın açtığı yaraların sarılmasına devam ediliyor.

PKK'lı teröristlerin açtığı çukur ve yaptığı saldırılar nedeniyle büyük mağduriyet yaşanan Şırnak'ta güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar sayesinde huzur ve güvenlik sağlandı.

Bu sayede evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklılar evlerine dönme imkanına kavuşurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Şırnak Valiliği ile kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş, saldırılarda tahrip olan alt ve üst yapıyı onarıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardım ve malzeme desteğinde bulunuyor.

Bakanlıkça yürütülen Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında görevlendirilen sosyal çalışmacı, sosyolog, çocuk gelişimci ve psikologdan oluşan 100 kişilik ekip, terör mağduru ailelere evlerinde ziyarette bulunarak, tespit ettikleri ihtiyaçları bu ailelere ulaştırıyor.

PKK terör örgütünün mağdur ettiği 162 bin kişiye psikososyal destek verilen ilde, ihtiyaç sahibi bin 709 aileye 3 milyon lira yardım yapıldı.

- "Zilini çalmadığımız kapı kalmayacak"

Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam, teröristlerin saldırı düzenlediği Şırnak merkez ile Silopi, Cizre ve İdil ilçelerinde terör mağduru vatandaşlara destek olduklarını söyledi.

İl merkezinde ve Silopi’de 35'er bin, Cizre'de 76 bin 669, İdil'de 15 bin 215 kişiye ulaştıklarını, bazı aileleri birkaç kez ziyaret ettiklerini anlatan Akçam, şöyle konuştu:

"Bu çalışma kapsamında girmediğimiz sokak, zilini çalmadığımız kapı kalmayacak şekilde geziyoruz. Bu ailelere öncelikle psikolojik destek verdik ve daha sonra durumları göz önünde bulundurularak maddi destek de sağladık. Silopi’de 511 aileye 684 bin lira, Cizre’de 684 aileye 1 milyon 403 bin lira, İdil'de 289 aileye 464 bin lira, Şırnak merkezde ise 225 aileye 422 bin 362 lira yardım yaptık."

Akçam, il merkezinde tespit ettikleri 2 bin 502 aileye ziyaretlerinin sürdüğünü dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

"Terör örgütü PKK'nın mağdur ettiği 162 bin kişiye psikososyal destek verilen ilde, ihtiyaç sahibi bin 709 aileye 3 milyon lira yardım yapıldı. Bunun yanı sıra sağlık başta olmak üzere çeşitli ihtiyacı olanları ilgili kurumlara yönlendirdik. Çocuk gelişimi, psikiyatri uzmanları ve psikolog desteğiyle onları terörün tahribatından uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Kayıt altına alınan aileleri sürekli ziyaret edeceğiz."

Ailelerin, ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Akçam, görüşmelerde vatandaşın devletinin yanında olduğunu vurguladığını kaydetti.

- "Çok zor günler geçirdik"

Bahçelievler Mahallesi'ndeki evleri saldırıda yıkıldığı için Afet Konutları'nda aynı evde bir arada yaşamak zorunda kalan 17 kişilik 2 aileyi ziyaret eden eden ekipler, ihtiyaçları tespit ederek çocuklara oyuncak dağıttı.

6 çocuk babası Hizni Bakır, terör örgütünün saldırıları dolayısıyla son bir yılda birkaç kez evini taşımak zorunda kaldığını dile getirerek, "Çok zor günler geçirdik. Yaşadığımız olaylar çocuklarımızı çok etkiledi. Devletin bize sağladığı yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Medine Yorga da Yeşilyurt Mahallesi'nde evlerinin teröristlerin döşedikleri patlayıcılar nedeniyle yıkıldığını, devletin yaralarını sardığını anlatarak, yetkililere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :