Teröristlerin zarar verdiği tarihi cami

Teröristlerin zarar verdiği tarihi cami

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateşe verilen kentteki ilk Osmanlı eseri, tarihi Fatihpaşa Camisi'ndeki tahribatın boyutu, operasyonun ardından ilk kez görüntülendi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateşe verilen tarihi Fatihpaşa Camisi'ndeki tahribatın boyutu, operasyonun ardından ortaya çıktı.

Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından İçişleri Bakanlığının koordinesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatih Paşa Mahallesi'ne alınan bir grup gazeteci, PKK'lı teröristlerce ateşe verilen Fatihpaşa Camisi'nin (Kurşunlu) son halini görüntüledi.

Saldırıda şadırvanı yıkılan, orijinal kapısı tamamen yanan, imam odası ile daha önce medrese olarak kullanılan bölümü ile altın varaklı minberi kullanılamaz hale gelen caminin çevresinde de teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak etmesi sonucu büyük çukur oluştuğu görüldü.

1516-1521 yıllarında dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırılan ve kubbelerinin kurşunla kaplı olması nedeniyle "Kurşunlu" diye de anılan caminin dış duvarlarında uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıların izleri dikkati çekti.

- İtfaiye ekiplerini engellemişlerdi

Terör örgütü PKK mensuplarınca 7 Aralık'ta düzenlenen saldırıda Fatihpaşa Camisi'nde yangın çıkmış, bölgeye sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması nedeniyle alevlere müdahalede bulunamamıştı.

Teröristlerin zarar verdiği tarihi cami

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :