Teröristlerin inleri başlarına yıkıldı: 59 nokta imha edildi

Teröristlerin inleri başlarına yıkıldı: 59 nokta imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Bozdoğan-8" operasyonları kapsamında 9 ilde gerçekleştirilen harekatta Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına ait 59 mağara ve sığınak imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının kırsal bölgelerde kış aylarında gerçekleştirdiği eylemlere yönelik "Bozdoğan-8" operasyonları başarıyla gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında 9 ilde toplam 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. Yapılan açıklamada ele geçirilen mühimmatın listesi de paylaşıldı.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen mühimmat arasında 1 adet AT-13 Metis tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 701 adet el bombası, 184 adet RPG-7 anti tank mühimmatı ve 64 kg C4 Patlayıcı bulunuyor. Ayrıca, Nusaybin, İskenderun, Dörtyol, Payas, Mutki, Hizan, Sehi, Kulp, Lice, Uludere, Silvan, Ergani, Genç, Pervari, Ovacık, Cudi ve Gabar kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda, teröristlerin kullanımı için hazırladığı çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel malzemeler ele geçirildi.

Operasyonların başarısı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesi ve güvenlik güçlerinin koordineli çalışmasıyla sağlandı. İçişleri Bakanı, teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Bu operasyonlar, terör örgütlerinin Türkiye'nin huzur ve güvenliğine yönelik tehditlerine karşı kararlı bir şekilde verilen mücadelenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.