Teröristlerden temizlenen Cizre ramazan ayını huzurlu geçiriyor

Teröristlerden temizlenen Cizre ramazan ayını huzurlu geçiriyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerince sağlanan huzurla vatandaşlar, ramazan ayında camilere akın ediyor - İlçe Müftüsü Yılmaz:- "İlçemizde 100 camide vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun ardından sağlanan huzurla vatandaşlar, ramazan ayında camilere akın ediyor.

Cizre ilçesinde güvenlik güçlerince sağlanan huzur sayesinde vatandaşlar özellikle tarihi değeri olan Kırmızı Medrese ve Nuh Nebi Camisi'ne yoğun ilgi gösteriyor. Cizreliler tarihi camilerde, ramazan ayında huzurlu bir şekilde ibadetlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, camilerde vatandaşların namazlarını kıldığını, Türkçe ve Kürtçe vaazların ve mukabelelerin yapıldığını söyledi.

Yılmaz, "İlçemizde 100 camide vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız başta Nuh Nebi ve Kırmızı Medrese Camisi olmak üzere camilerimize rağbet gösteriyor." dedi.

Tarihi mekanda ramazan ayının bereketi ve feyzinden yararlandıklarını dile getiren Kırmızı Medrese Camisi İmamı Mevlit Dakni ise tarihi mekanlarda 7'den 70'e herkesin bu manevi atmosferi yaşadığını belirtti.

Ramazan ayının huzur iklimini tüm benliklerinde yaşadıklarını ifade eden Dakni, şöyle konuştu:

"Camilere akın eden vatandaşlar namazlara, sohbetlere, mukabelelere ve teravihlere iştirak ediyorlar. Ramazan ayı için büyük hikmetler beden terbiyesi mevcuttur. Burada 7'den 70'e herkesin elinde Kur'an-ı Kerim var. İkindi namazından sonra mukabeleye iştirak ediyorlar."

Nuh Nebi Camisi'nde mukabele yaptığını dile getiren 69 yaşındaki Hüseyin Uraz ise ramazan aylarında tarihi camiyi tercih ettiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :