Teröristi çoban sanan komutan listede

Teröristi çoban sanan komutan listede

Hakkında tutuklama kararı çıkartılan Balyoz sanığı komutan arasında Gediktepe'deki o komutan da var

Balyoz davasında 25 muvazzaf general dahil 102 subay hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aralarında Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe siperinde bulunan Tümgeneral Gürbüz Kaya da var.

TERÖRİSTLERİ ÇOBAN ZANNETMİŞTİ

Gürbüz Kaya hatırlanacağı üzere 11 askerin şehit olduğu Gediktepe saldırısında "teröristleri çoban sandık" sözleriyle gündeme oturmuştu. Yüksek Askeri Şura’ya girecek Balyoz sanığı 24 muvazzafın terfilerinin tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Saldırı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kaya, "İlk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldü." diye konuşmuştu.

GENELKURMAY SAVUNDU MAHKEME TUTUKLAMA KARARI ÇIKARDI

Flaş kararın Genelkurmay'ın sanıkları savunmasından sonra gelmesi ilginç bulundu. TSK tutuklamalar çıkmadan önce sanıkları savunmuş ve "sanık bile olsalar görevlerinin başındalar" şeklinde açıklama yapmıştı..

TERFİ ALAMAZLAR

Darbe suçlamasıyla yargılanan muvazzaf askerlerden bazılarının 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Yüksek Askeri Şura’da terfi alıp alamayacakları tartışma konusu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nun 65’inci maddesine göre dava açılan personel hakkında terfi ve kademe ilerlemesi yapılmıyor.

İşte o maddenin ilgili bölümü:

"Soruşturma veya kovuşturmasının devamı nedeniyle terfi edemeyen subay ve astsubaylardan; açığa çıkarılan, tutuklanan ya da açıkları kaldırılanlar veya tahliye edilenler hakkında, davaları neticeleninceye kadar, bu Kanunun 32 nci maddesinin (b) bendinde yer alan en çok rütbe bekleme süreleri ile 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesinde belirtilen rütbe karşılığı yaş hadleri uygulanmaz. Bunların Silahlı Kuvvetlerde kalabileceği azami süre, emsali neşetlilerin Silahlı Kuvvetlerdeki görev süresi kadardır."

TSK MAYINI İLE ŞEHİT OLAN 7 ASKER İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Tümgeneral Gürbüz Kaya, daha önce Çukurca’da 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının TSK’ya ait olduğu itirafıyla gündeme gelmişti. 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının PKK’ya ait olduğu söylenmiş, ancak Kaya’nın internete düşen ses kayıtlarında mayınların TSK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. (internethaber.com)