"Teröre lanet birlik ve beraberliğe davet" toplantısı

"Teröre lanet birlik ve beraberliğe davet" toplantısı

TGTV Başkanı Akbulut:- "Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidirler ki, milletimizi yıldıramayacaklar, boyun eğdiremeyeceklerdir. Bu saldırılar daha kuvvetli bir şekilde kenetlenmemize vesile olacaktır. Milletimiz, birlik ve beraberliğini sürd

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlerin milleti yıldıramayacaklarını, boyun eğdiremeyeceklerini bilmesi gerektiğini belirterek, "Bu saldırılar daha kuvvetli bir şekilde kenetlenmemize vesile olacaktır. Milletimiz, birlik ve beraberliğini sürdürecektir." dedi.

TGTV tarafından, bünyesinde barındırdığı sivil toplum kuruluşları, vakıf ve dernek temsilcilerinin katılımıyla "Teröre lanet, birlik ve beraberliğe davet" temasıyla düzenlenen toplantıda konuşan Akbulut, vakfa üye 217'yi aşkın kuruluş adına açıklama yaptıklarını söyledi.

Terörü telin etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Akbulut, Beşiktaş'taki saldırıyı şiddetle lanetlediklerini kaydetti.

Saldırının, terörün hiçbir ahlaki değerinin olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Akbulut, "Terör insanlığın ortak düşmanıdır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler şunu bilmelidirler ki milletimizi yıldıramayacak, boyun eğdiremeyeceklerdir. Bu saldırılar daha kuvvetli bir şekilde kenetlenmemize vesile olacaktır. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmekteyiz. Milletimiz, birlik ve beraberliğini sürdürecektir." diye konuştu.

Türkiye'deki terör faaliyetlerinin iç dinamiklerden kaynaklanmadığını belirten Akbulut, Türkiye'nin dünyada yükselen bir değer olduğunu, dünyada etkin olmasını istemeyenlerin Türkiye'ye tuzak kurduğunu, istikrarı bozmak istediğini anlattı.

Akbulut, dış düşmanların, ülkeyi parçalamak, diz çöktürmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Batılı müttefiklerimizin ülkemizdeki terör olaylarına duyarsızlıkları açıktır. Millet olarak oyunun farkındayız. İslam dünyası parçalanmak istenmektedir. Ülkemizin etkinliğini önlemek için terörü maşa olarak kullanmaktadırlar. Teröre içte ve dışta arka çıkanlar, teröristleri destekleyenler sömürgeci güçlerin maşası olan hainlerdir. Düşmanlarımız, Türkiye'nin güvenli bir ülke olmadığı algısını oluşturmak, ülkemizi karalamak ve parçalamak istemektedir. Devletimize ve milletimize karşı yapılmak istenen bu algı operasyonlarına karşı duyarlı ve uyanık olmamız gerekmektedir. "

Akbulut, ülkede huzuru bozmaya, barışı yok etmeye çalışanlara seslenerek "Tuzaklarınız boşa çıkacak, hesaplarınız tutmayacaktır. Bütün oyunlarınız ifşa olmuştur. Tarih boyunca bu toprakları defalarca canı pahasına korumuş olan milletimiz, bütün oyunları anlayacak şuurdadır. Halkımız zulme boyun eğmeyecek, zalime haddini bildirecektir." dedi.

Terörü ve teröre destek olanları şiddetle lanetlediklerini vurgulayan Akbulut, vakıf çatısı altındaki tüm kuruluşlar olarak, devletin, cumhurbaşkanının, TBMM'nin, hükümetin, idarecilerin, güvenlik güçlerinin, terörle mücadelelerinde destekçisi olduklarını dile getirdi.

Akbulut ve beraberindeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri açıklamanın ardından terör saldırısının yapıldığı yeri ziyaret etmek için Beşiktaş'a gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler