Terör saldırısında yaşamını yitiren öğrencinin adı sınıfına verildi

Terör saldırısında yaşamını yitiren öğrencinin adı sınıfına verildi

Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Alan'ın adı Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim gördüğü dersliğe verildi

ANKARA (AA) - Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Mehmet Alan'ın adı, Hacettepe Üniversitesindeki sınıfına verildi.

Hacettepe Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılay'daki terör saldırısında yaşamını yitiren Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Mehmet Alan için Beytepe Yerleşkesi Arkeoloji Bölümünde anma töreni gerçekleştirildi.

Törende, Hacettepe Üniversitesi yönetiminin kararıyla Arkeoloji Bölümündeki bir sınıfa "Mehmet Alan Dersliği" adı verildiği açıklandı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen törende yaptığı konuşmada, "Aslında lafın bittiği yerdeyiz. Mehmetçiğim, böyle canların verilmemesi için inşallah bizlere ders çıkaracağımız konularda, öldükten sonra bile örnek olacaktır. Söyleyeceğimiz hiçbir şeyin acınızı hafifletmesine imkan yok. Ama hiç olmazsa Mehmet'i burada ismiyle yaşatalım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Arkeoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Günel de 26 yıl önce yine bombalı bir saldırıda Hacettepe Üniversitesinden iki meslektaşlarını kaybettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Şimdi ise öğrencimiz Mehmet elimizden kaydı. Oysa biz Mehmet'i üniversitemizden mezuniyet töreninin ardından uğurlayacaktık, başaramadık. Bu nedenle acıyı ve öfkeyi bir arada yaşıyoruz. Acı haberi aldığımız ilk andan itibaren Sayın Rektörümüz ve Dekanımız kenetlenerek, Mehmet öğrencimiz için yapılması gerekenin en iyisinin yerine getirilmesi için bizimle birlikte olarak, bugün burada duygularımızı paylaşacağımız bir ortam sağladılar. Öğrencimiz Mehmet'i eğitim gördüğü bu derslikte yaşatmak görevimiz olacak."

Mehmet Alan'ın babası Mustafa Alan da oğlunun adını dersliğe verdikleri için Hacettepe Üniversitesine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :