Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Bozoğlu:- "Masum insanların yaşamına kasteden terör saldırılarının artık sona ermesini istiyoruz"- TMMOB Kimya Mühendisleri Odası:- "Yapılması gereken demokrasiyi, özgürlükleri, kardeşliği ve barışı inatla savunmak o

ANKARA (AA) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Başkanı Baran Bozoğlu, "Masum insanların yaşamına kasteden terör saldırılarının artık sona ermesini istiyoruz" dedi.

Bozoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Güneydoğu'da artan terör saldırılarına tepki göstererek Gaziantep'teki terör saldırısı sonucu çok sayıda ailenin parçalandığını belirtti. Ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğine işaret eden Bozoğlu, saldırıları gerçekleştirenleri şiddet ve nefretle kınadıklarını aktardı.

Bozoğlu, "Masum insanların yaşamına kasteden terör saldırılarının artık sona ermesini istiyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." dedi.

- "İnsanlık değerlerinin arkasında inatla durulmalı"

TMMOB Kimya Mühendisleri Odasından terör saldırılarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise "Yapılması gereken demokrasiyi, özgürlükleri, kardeşliği ve barışı inatla savunmak olmalı." ifadesine yer verildi.

Cumhuriyet ve insanlık değerlerinin arkasında inatla durulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Çünkü başka bir ülke yok bizim için. Sorumlu mevkilerdeki insanlardan sokaktaki vatandaşa kadar herkes ne konuştuğuna, neyi savunduğuna, neyi reddettiğine dikkat etmeli çünkü o eşik aşılmak üzere." değerlendirmesi yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :