Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

Genel-İş üyesi bir grup, terör saldırılarını kınadı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Genel-İş) üyeleri, terör saldırılarını kınadı.

Kadıköy Belediyesi önünde toplanan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube üyeleri, "Artık yeter terörün her türlüsünü lanetliyoruz", "Asgari değil insanca yaşayacak ücret" yazılı pankartlar açtı. Gruptakiler, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlar için saygı duruşunda bulundu.

Gruptakiler adına açıklama yapan Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Sait Tanyeri, son günlerde yaşanan terör eylemlerini, savaşı ve katliamları lanetlediklerini belirtti.

Savaş, terör ve şiddet sarmalı içerisinde yok edildiklerini söyleyen Tanyeri, "Ölen insanlıktır ve bu topraklar artık kana ve gözyaşına doymuştur. Bu yüzden, 'artık yeter' diyoruz. Savaş, şiddet ve terör politikaları, nereden gelirse gelsin buna son verilmelidir. İşçiler ve emekçiler olarak, hep birlikte, bir arada, eşit bir şekilde yaşayacağımız barışın, demokrasinin egemen olduğu bir ülkeyi, bölgeyi ve dünyayı kurana kadar mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Açıklamasında 2017 yılında asgari ücretle ilgili taleplerini dile getiren Tanyeri, "Asgari ücret tüm çalışanlar için ortak ve toplu pazarlıkla belirlenmelidir. Görüşmeler kamuoyuna açık hale getirilmeli, anlaşmazlık durumunda işçilerin üretimden gelen güçlerini kullanabilecekleri yasal zeminler oluşturulmalıdır. Asgari ücret net 2 bin lira olmalıdır. Asgari ücretin sadece asgari ücretlileri değil tüm çalışanları ilgilendirdiğinin, tüm ücretleri belirlendiğinin bilinciyle, tüm işçileri 2 bin lira net ücret talebine sahip çıkmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :