Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

Samsun ve ilçelerinde terör saldırıları protesto edildi

SAMSUN (AA) - Samsun ve ilçelerinde İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları protesto edildi.

Samsun PTT Bölge Müdürlüğü çalışanları, hizmet binası önünde toplanarak şehitler için dua etti. Saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okuyan çalışanlar dev Türk bayrağı açarak, "Türk-Kürt kardeş, PKK kalleş", "Türkiye'yi kimse bölemez" şeklinde sloganlar attı. PTT Bölge Müdürü Adnan Sert, teröre tepki göstererek, şunları kaydetti:

"Her gün ülkemizin dört bir yanından gelen terör saldırılarında kaybettiğimiz evlatlarımızın acısını yaşarken, Kayseri'de çarşı iznine çıkan er ve erbaşlara karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize karşı girişilen bu saldırı nice yüreklere ateş düşürmüş, nice ocakları söndürmüştür. Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüştür ki, askerimize, polisimize kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran alçakça sırtından kurşunlayan, sivil vatandaşlarımızın canını kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır."

Sert, Türkiye'yi bölmeye ve insanların arasına nifak tohumları ekmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bafra'da toplanan bir grup genç de İstanbul ve Kayseri’de meydana gelen terör saldırılarını protesto etti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Alparslan Türkeş Parkı'nda bir araya gelen grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada tekbirler getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Bafra İmam Hatip Mezunları Derneğince şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Öğrenciler yaşanan terör olaylarına ve Halep'teki zulme tepki göstererek "Halep'te insanlık ölmesin" ve "Teröre hayır" pankartları açtı, dualar edildi. Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hiçbir zaman terörün yanında olmadığını vurgulayarak, "Bu millet her zaman asil olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Türklere boyunduruk vurmaya çalışan düşmanlar her zaman hezimete uğradı ve uğramaya da devam edecektir." dedi.

Terme ilçesinde ise terör saldırılarını protesto için "Teröre Tepki ve Şehitleri Anma" yürüyüşü düzenlendi. Terme Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen yürüyüşe, protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Terme Belediyesi Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi'ni takiben Terme Meydanı'nda son buldu. Katılımcılar, yürüyüş sonunda şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Duaların edildiği programda konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ülkenin vatansever yiğit evlatları olduğu sürece kimsenin bu milleti yıldıramayacağını, bu ülkeye boyun eğdiremeyeceğini söyledi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Kul, "Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler bilmelidirler ki milletimizi birliğinden, bütünlüğünden ve beraber yaşama kararlılığından asla vazgeçiremeyeceklerdir." dedi.

Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik de İstanbul ve Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırılarını lanetledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler