Terör saldırılarına tepkiler

Terör saldırılarına tepkiler

Antalya'da meydanda toplanan binlerce kişi, terör saldırılarını protesto etti- Vali Karaloğlu:- "Vatandaşlarımızdan ricamız, kimse provokasyona gelmesin. Terörün amacı ülkede çatışma çıkarmak. Bu oyuna hiçbirimizin gelmemesi gerekiyor"

ANTALYA (AA) - Antalya'da toplanan binlerce kişi, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki gösterdi.

AK Parti, CHP ve MHP il başkanlıklarının Antalya Valiliğine yaptığı ortak başvuruyla, Cumhuriyet Meydanı'nda "teröre lanet protestosu" düzenlendi.

Protestoya, Vali Münir Karaloğlu, Antalya milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı dolduran Antalyalılar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protesto sona erdi.

- "15 Temmuz ile terör olayları birbirinden farklı değil"

Vali Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftada yaşanan iki terör saldırısından sonra üç siyasi partinin valiliğe verdiği teklif doğrultusunda, Antalya halkının, teröre tepkisini göstermek üzere bir araya geldiğini söyledi.

Herhangi siyasi görüş farkı gözetmeksizin vatandaşların meydanda toplandığını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bütün siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumları, bütün Antalyalılar olarak teröre karşı tepkimizi ortaya koymak, terörde kaybettiğimiz canlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anmak ve gazilerimize şifa dileklerimizi iletmek üzere Cumhuriyet Meydanı'ndayız. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ile son dönemde yaşanan terör olaylarının farklı olmadığını biliyoruz. Her ikisinin de amacı milleti yıldırmak, bezdirmek. Bu ülkeyi işgal girişiminde bulunmak maksadıyla aynı akıl tarafından yapılıyor."

- "Kimse provokasyona gelmesin"

"Bu millet nasıl 15 Temmuz'dan sonra tepkisini ortaya koyduysa, bugün de teröre karşı yine birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini muhafaza ederek tepkisini ortaya koyuyor." diyen Karaloğlu, meydanda toplanan bütün Antalyalıların amacının bu olduğunu dile getirdi.

Meydana gelen vatandaşlara teşekkür eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Herkes şunu bilsin ki bu millete terör faaliyetleriyle diz çöktürülemez. Bu millet birliğini, beraberliğini, kardeşliğini koruyarak sonsuza kadar yaşamaya ve cumhuriyetini korumaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızdan ricamız, kimse provokasyona gelmesin. Terörün amacı ülkede çatışma çıkarmak. Bu oyuna hiçbirimizin gelmemesi gerekiyor. Devletimize ve güvenlik güçlerimize güvenmemiz gerekir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :