Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Nusaybin'de, yollara, yol kenarlarına, parke taşlarının altına ve binalara tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi

ANKARA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyonlarda, yollara, yol kenarlarına, parke taşlarının altına ve binalara tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bitlis'in Güroymak ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu, dragunov keskin nişancı tüfeği, beş şarjör, 49 fişek ve iki el bombasıyla İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu.

Muş'un Varto ilçesi kırsalı Mengel Deresi bölgesinde dere yatağı içinde iki M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait şarjör, 40 mühimmat ve silah üstü dürbün bulundu. M-16 piyade tüfeği bulunmasının, bu bölgede etkisiz hale getirilen teröristlerin sözde lider kadrodan olabileceklerini gösterdiği düşünülüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için operasyonlara devam ediliyor. Operasyonlarda, yollara, yol kenarlarına, parke taşlarının altına ve binalara tuzaklanmış çok sayıda el yapımı patlayıcı imha edildi.

Teröristlerin, vatandaşların evlerini diğer binalara geçiş amacıyla tahrip ettikleri ve evlere büyük zararlar verdikleri tespit edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :