Terör örgütü propagandasına hapis cezası

Terör örgütü propagandasına hapis cezası

Kayseri'de, sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan biri asker 5 sanığa hapis cezası verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, sosyal medyada terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan biri asker 5 sanık, hapis cezalarına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu sanıklar Mehmet Şirin Y, Medeni Y, Muhammed Ümit Ş, Ahmet K. ve Abdurrahman D. ile avukatları katıldı.

Mehmet Şirin Y. savunmasında, terör örgütüne üye olmadığını belirterek, "7 çocuğum var. Yüce adaletinize güveniyorum" dedi.

Medeni Y. ise 35 yıl önce ailesiyle Kayseri'ye geldiğini ve inşaat işçisi olduğunu anlattı.

Okuma yazma bilmediğini öne süren Medeni Y, sosyal medyada paylaşımda bulunmadığını savundu.

Muhammed Ümit Ş. de terör örgütü sempatizanı dahi olmadığını ileri sürdü.

Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine güvendiğini vurgulayan Muhammed Ümit Ş, "O paylaşımları ben yapmadım ama kimin yaptığını da bilmiyorum. Hiçbir şekilde sempatim bile yok. Suçsuzum." dedi.

Whatsapp ve Facebook'tan PKK/KCK üyelerinin görsellerini ve videolarını paylaşarak terör propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Ahmet K. ise "2012 yılındaki paylaşımlar bana aittir. Pişmanım." ifadelerini kullandı.

Askerlik görevini Kayseri'de yapan Abdurrahman D. de 2014 yılındaki paylaşımların kendisine ait olduğunu kabul ederek, pişman olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, Mehmet Şirin Y, Muhammed Ümit Ş ve Ahmet K'ye 1 yıl 3'er ay, Medeni Y'ye 1 yıl 6 ay 22 gün, Abdurrahman D'ye ise 2 yıl hapis cezası verdi.

Tüm sanıkları tahliye eden mahkeme heyeti, sabıkalı olan Abdurrahman D. dışındaki diğer sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasını erteledi.

Mahkeme heyeti ayrıca, Muhammed Ümit Ş. hakkında, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen bir köy korucusunun fotoğrafını paylaşarak hakarette bulunduğu gerekçesiyle "kamu görevlisine hakaret" suçundan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :