Terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" öldürüldü

Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde bugün gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin, örgütün sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu belirlendi

KARS (AA) - Türkiye'de PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı noktalardan biri olan Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin, örgütün sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı 12 bölge arasında yer alan Çemçe-Madur bölgesinde dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyonda, insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 kişilik terörist grup, "Atak" helikopteri ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerince operasyon sonrası yapılan araştırma ve incelemede, öldürülen 7 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu anlaşıldı.

Kağızman kırsalında tespit edilen 2 mağara ve bir silah mevzisi de bugün saat 14.36'da Türk Hava Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

Güvenlik güçlerinin söz konusu bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde 20 Eylül'de yürütülen operasyonlarda 4 terörist daha etkisiz hale getirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :