Terör örgütü DEAŞ şüphelilerine hapis istemi

Terör örgütü DEAŞ şüphelilerine hapis istemi

Adana'daki soruşturma kapsamında Suriye uyruklu 2 şüpheli hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında Suriye uyruklu 2 zanlı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddia edilen tutuksuz 2 şüpheli hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Şüpheliler H.H. ve S.H. için "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede şüphelilerden ele geçirilen dijital materyallerde DEAŞ üyelerine ait görüntüler ve terör örgütünü övücü mahiyetteki müzik ve ses dosyalarının tespit edildiği belirtildi.

Şüphelilerin terör örgütüne katıldıkları ve örgüt tarafından kendi adlarına düzenlenmiş kimlikleri kullandıkları anlatılan iddianamede, iki zanlının eylem ve faaliyetlerini yürütürken kendilerini gizlemek adına kod isim kullandıkları ve örgüt üyeleriyle çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu bildirildi.

İddianamede savunmalarına yer verilen zanlılar ise suçlamaları kabul etmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :