Terör örgütü DEAŞ şüphelilerine hapis istemi

Terör örgütü DEAŞ şüphelilerine hapis istemi

Adana’da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında Suriye uyruklu biri tutuklu 2 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı- İddianamede tutuklu şüpheli M.A.E'nin itiraflarına da yer verild

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında Suriye uyruklu biri tutuklu 2 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddia edilen biri tutuklu 2 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Suriye uyruklu şüpheliler B.M.C.A. ve tutuklu M.A.E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

İddianamede itiraflarına yer verilen şüpheli M.A.E, ''DEAŞ terör örgütü içerisinde gözlerimde görme sorunu yaşadığım için silahlı eğitime tabi olmadım. Eğitim sonrasında bana DEAŞ kimliği verildi. Suriye'de Rakka bölgesinde DEAŞ terör örgütü içerisinde sıhhiye olarak görev yaptım. Sahte kimlikle Türkiye'ye gelme amacım Türkiye'de iş bulmak ve çalışmaktı.'' ifadesini kullandı.

Şüpheli B.M.C.A. ise DEAŞ terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

''Şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek sahte olarak oluşturulmuş geçici kimlik belgesi kullanan DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi teröristler oldukları anlaşılmıştır. Şüpheliler hakkında elde edilen bilgiler ile şüphelilerin yakalanma tarzlarının tutarlılık gösterdiği, şüpheli M.A.E'nin alınan savunmasında DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyet gösterdiğini ikrar ettiği, yakalandıkları tarihte ele geçirilen dijital materyal içeriklerinden de anlaşılacağı üzere şüphelilerin DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi teröristlerle irtibat halinde oldukları ve eylem tarzları hakkında karşılıklı görüşme gerçekleştirdikleri anlaşılmakla üzerilerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur.''

Şüpheliler B.M.C.A. ve M.A.E’nin ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :