Terör örgütleriyle ortak mücadele çağrısı

Terör örgütleriyle ortak mücadele çağrısı

TBMM Başkanvekili Aydın:- "Tüm dünyanın terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele ortaya koyması lazım ama tam tersine Amerika, Avrupa, bir kısım terör örgütlerini, bir kısım ülkelere karşı taşeron ve maşa olarak kullanıyor"- "Son yıllarda PKK terör örgü

ADIYAMAN (AA) - ÇAĞRI ÖNER - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, "Tüm dünyanın terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele ortaya koyması lazım ama tam tersine Amerika, Avrupa, bir kısım terör örgütlerini bir kısım ülkelere karşı taşeron ve maşa olarak kullanıyor." dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün dini, dili, cinsi ne olursa olsun, kimden gelirse, kime karşı işlenirse işlensin bütün dünyanın samimi bir duruş sergilemesi gerektiğini bildirdi.

Bir terör örgütünü destekleyerek farklı bir terör örgütünün yok edilemeyeceğine işaret eden Aydın, şöyle devam etti:

"Tüm dünyanın terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele ortaya koyması lazım ama tam tersine Amerika, Avrupa bir kısım terör örgütlerini, bir kısım ülkelere karşı taşeron ve maşa olarak kullanıyor. DEAŞ terör örgütünü temizlemek istiyorsanız ki DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti verdi. Türkiye, terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veriyor. Gidersiniz meşru olan vasıtalarla terör örgütlerine karşı mücadele verirsiniz. Meşru olan ordularla mücadelenizi verirsiniz."

Terör örgütleri PYD/YPG'ye verilen silahların PKK'nın eline geçmesine de değinen Aydın, PYD ve YPG'nin PKK terör örgütünün türevlerinden biri olduğunu, böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

- "Şehirlerden terör örgütlerini kaldırdık"

Aydın, Türkiye'nin terör örgütlerinin hepsine karşı ortak ve samimi bir duruş sergilediğine dikkati çekti.

DEAŞ'la en büyük mücadeleyi ortaya koyan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Aydın, PKK terör örgütüyle de yaklaşık 40 yıldır büyük bir mücadele verdiklerini bildirdi.

Aydın, "Son yıllarda PKK terör örgütünün çözülmesi sürecini görüyoruz. Ciddi ve kararlı bir duruş olunca artık yavaş yavaş teslim olduklarını fark ediyoruz. Şehirlerden artık bu terör örgütlerini kaldırdık. Terör örgütleri, hendek ve çukur kazarak en çok da bölge halkına, Kürt kardeşlerime büyük bir zulüm uyguladı. 'Hizmet gelmesin, yatırım gelmesin, Kürt kardeşlerimizin küçük çocuklarını dağa kaçıralım' diye bir yaklaşım içerisinde olan PKK terör örgütlerine karşı bu mücadele devam edecek." dedi.

Dünyanın terör örgütlerine karşı samimi bir duruş sergilemesi gerektiğine işaret eden Aydın, terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele verilmesinin şart olduğuna değindi.

Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

"Bakın sadece canlı bombalar Türkiye'de patlamıyor. Bakıyorsun Lahor'da patlıyor, Halep'te patlıyor ama bir bakıyorsunuz Paris'te de patlıyor, Brüksel'de de patlıyor. Londra'da da bir bakıyorsunuz terör hadisesi oluyor. Eğer siz o terör örgütlerini beslerseniz, besle kargayı oysun gözünü misali olur. Onlar terör örgütlerine bu kadar mihmandarlık yaparlarsa, bu kadar sahip çıkarlarsa bu terör işte onları da ne hale getiriyor görüyoruz. Acı bir gerçek. Buradan bütün dünyayı tüm terör örgütlerine karşı samimi bir duruşa davet ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :